Új remények?
2013. január 02. írta: obsidian1

Új remények?

egyik nyár, mint a másik.

Mit is várhat egy nyugger az újévtől? Ez nem olyan nekem már minden mindegy lemondás. Amikor az egyes évekhez kötődő emlékeimet próbáltam felidézni, 1985-ig nem volt különösebb gondom, szinte minden évben volt valami, ami kapaszkodót jelentett a történtek felidézéséhez. Aztán kezdtek összefolyni az évek, és a kapaszkodók már inkább a lányom életéhez kötődtek.

„Mindegy, hogy rég, vagy nem-rég,
nem marad semmi emlék,
az ember szíve vásik,
egyik nyár, mint a másik.”

(Weöres Sándor)

Persze jó volna, ha nem lenne egyik nyár, mint a másik, de egy idő után már nem sok reményt fűzünk hozzá, hogy lényeges változások lesznek.

Igazából új életet soha nem akartam kezdeni. Minek is, hisz az már nem én lennék. Különben is alapvetően mindig nagyon szeretetre méltónak találtam magam. (Na, jó, ezt nem kell egészen komolyan venni.) De sokáig volt bennem egy fajta várakozás, olyan új év, új remények alapon. Nos, az új remények maradtak el már jó ideje. Miért is várnánk bármilyen változást is attól, hogy változik az évszám?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr858230534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11692 2013.01.02. 17:04:58

"...ha visszanézek most a múltra, álomnak tetszik az egész..." (Reviczky) " Te, a lecsendesült lélek tulajdona, Mely áldva lengsz körűl magányos dombomon, Elmúltak szelleme," (Vörösmarty) " Főldiekkel játszó Égi tűnemény, Istenségnek látszó Csalfa, vak Remény! " (Csokonai) Új év, új remények? Elvástunk, lehet...:)

11229 2013.01.02. 19:30:31

elvástunk, elfáradtunk, már minden olyan ismerős
süti beállítások módosítása