Egy nyugdíjas viszontagságai az Erzsébet programmal
2017. március 07. írta: obsidian1

Egy nyugdíjas viszontagságai az Erzsébet programmal

A nyugdíjas úgy gondolta, legyen már valami előnye is abból, hogy megvénült, elhatározta, hogy pályázik az Erzsébet programban meghirdetett üdülési pályázaton. Nem is sejti mibe vág bele.

Először is le kell tölteni egy adatkezelési nyilatkozatot, kinyomtatni, aláírni, két tanúval igazoltatni, hogy valóban ő írta alá, beszkennelni és feltölteni.

Van egy kis probléma. A nyugdíjasnak eléggé el nem ítélhető módon nincs nyomtatója. De ezért vannak a jó barátok, probléma megoldva.

Ezután egy darabig megy minden simán. Visszaigazolják, hogy a nyugdíjas sikeresen pályázott, fizesse be a hozzájárulását, a pénz utalásával sincs semmi gond. Egy darabig semmi, aztán kap egy mailt, amiben tájékoztatják a szállás foglalás menetrendjéről. Arra az időszakra, amikor a nyugdíjas üdülni szeretne március elsejétől indul a verseny. Bár ekkor a nyugdíjasnak eszébe sem jut, hogy ez egy verseny.

Március elsején délelőtt bejelentkezne, de csak egy közlemény fogadja:

Tisztelt Felhasználó!
Várólistát alakítottunk ki.
A számláló azt mutatja, hányan várakoznak Ön előtt.
Egy perc alatt átlagosan 15 pályázat kerül beadásra.
Az Ön előtt várakozók száma: 1943

Először azt gondolja, ez egy vicc, de nem ez tényleg így nem működik. A percenként tizenöt erős túlzás, jó ha egy óra alatt 100-zal csökken a várakozók. Biztos úgy gondolják, a nyugdíjas ráér, ha üdülni akar, üljön egész nap a számítógép előtt, és várja, mikor kerül sorra. Harmadik nap este végre bejut. Bár belépéskor figyelmeztetik, ha nem egyedül akar utazni, akkor előbb csatlakoztassa a vele együtt üdülni szándékozókat, győz a kíváncsiság, és úgy gondolja, ha talál olyan lehetőséget, ami megfelel neki, mielőtt lefoglalná, majd csatlakoztatja a feleségét. Igazából nem talál megfelelő időpontot, csak november-decemberre. Persze egy nyugdíjas csak ne válogasson, örüljön, ha kap valamit. De a nyugdíjasnak decemberben van egy egyhetes hévízi lehetősége, így nem igazán vonzó még egy téli üdülés. Mindegy, ha már bejutott csatlakoztatja a párját. Menne vissza, de nem úgy van az, innen csak tovább lehet menni, vagy kilépni. Ügyes. Ha kilép, újra a sor végére kerül. Hagyjuk

Dühében még ír egy mailt az ügyfélszolgálatnak, amiben elmondja mindje gondját.

Egyetlen dologra reagáltak:

Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az elérhető szálláshelyek listája szinte percről percre változik, főként a szállásfoglalás nyitását követően, amikor több ezer pályázó kíván egyszerre foglalni.

Javasoljuk, hogy próbáljon meg ismét, esetleg egy későbbi időpontban visszalátogatni a felületre.

 

Hát akkor próbájuk meg újra.

A sikeres regisztrációt közlő mail tartalmazott egy azonosító számot is. A nyugdíjas ismét naiv volt, azt gondolta, az az egy azonosító szám van. Amikor már lefekvéshez készülődve ismét bejutott, ezzel az azonosító számmal próbálta csatlakoztatni a feleségét. Hát nem, van egy másik azonosító szám is, amit csak akkor lát, ha belép a felesége profiljába.

Várakozók száma: na ne…

Új nap új kísérlet, ekkor már egész kevés a várakozó, egyszerre elindítja mindkettejük belépését, sikerül a csatlakoztatás. Lássuk miből lehet választani.

Hévíz, decemberben.

Na ennyit erről.

Talán majd jövőre több szerencséje lesz, hisz a pályázat akkor is érvényes. Addig használják csak a befizetett hozzájárulást. Nem mintha olyan nagy összeg lenne.

De mi lesz, ha úgy döntenek, jövőre külön-külön akarnak üdülni menni?????

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr8312319617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.07. 16:10:55

Van olyan nyugdíjas, akinek nincs számítógépe, vagy nem ért annyira hozzá, hogy ezt a menetet meg tudná csinálni. A magas várnyomásról most nem is beszélek.

marja 2017.03.07. 16:33:43

Magyarország jobban teljesít! :(

obsidian1 2017.03.07. 18:00:21

@CsipkeRózsa: volt ismerősöm, aki kormányablaknál kért segítséget a regisztrációhoz, de az is sok utánjárással járt
nem tudom sikerült-e neki szállást foglalni

Xilit 2017.03.07. 22:28:49

Ha nem tudnám, hogy ez a valóság,most azt kérdezném: ez egy vicc? :))

A szüleim nyugdíjasként szot-üdülni jártak, nyáron. Az átkosban.

pettra01 2017.03.09. 01:08:28

Ha ez így működik, főleg arra lennék kíváncsi, léteznek-e emberek, akik bejutnak és tényleg így mennek el üdülni. Biztosan van valami másik elosztó rendszer is, amit persze akárki nem láthat.

obsidian1 2017.03.09. 09:07:58

@pettra01: Biztos vannak kerülő utak. De nem foglalkozom vele.

Drizari 2017.03.09. 20:09:31

Ennyire kevés a nyugdíjad ... meg a feleségedé?

obsidian1 2017.03.10. 08:51:17

@Drizari: sajnos megfelelünk a feltételeknek

Drizari 2017.03.10. 09:23:21

@obsidian1: szomorú, hogy kettőtök együttes havi nyugdíja a 290 ezer forintot se haladja meg. Mérnöki diplomáddal rossz helyen dolgoztál. Ma ettől az is több nyugdíjat kap átváltva forintra, aki az utolsó 15-20 évét az osztrákoknál töltötte feketemosogató munkakörben.
süti beállítások módosítása