Jazzszerda - Tóth Vera és Zolbert
2016. május 12. írta: obsidian1

Jazzszerda - Tóth Vera és Zolbert

valamint a fotós háta

Elérkezett az évad utolsó koncertje.

Előbb még egy újabb zavaró tényezőről szólnék, ami erősen zavarja az önfeledt koncertélményt. A fotósok, akik ezen az estén feltűnően sokan voltak. Önmagában már az is zavaró, hogy fel alá járkálnak a nézőtéren, de ha úgy állnak le fotózni, hogy közben a félszínpadot takarják előlem, az már több mint bosszantó.

A plakátokon úgy szerepelt: Tóth Vera show Zolberttel, de igazából Zolbert koncert volt Tóth Verával.

Bevallom, előítéleteim voltak Tóth Verával kapcsolatban, talán mert a celeb egy kicsit elrejtette az énekest. Igazán kivételes hangja van, nagyon muzikális, és érzi a jazzt. Talán nem ártana, ha egy kicsit leszakadna Cserháti Zsuzsáról, elkerülendő az állandó összehasonlítást.

Zolbert. Egy új műfajjal ismertette meg a közönséget, a smooth jazzel. Tudom, nem annyira új, de nem emlékszem, hogy a jazzszerda eddigi fellépői közül valaki kifejezetten smooth jazzt játszott volna. A jazz egy könnyedebb, populárisabb vonulatához tartozik. Zolbert egy kiváló szaxofonos, a szaxofonok minden típusán játszik. A zenekarból említést érdemel még a gitáros: Riskó Tibor. A többieknek most inkább csak a kísérő szerep jutott.

További magyarázatok helyett hallgassunk inkább zenét.

Zolbert első sikere a Frappé:

 

Egy Grover Washington mű:

 

Egy dal Tóth Verától, ami ezen a koncerten is elhangzott:

 

 

 

 

És egy Cserháti Zsuzsa dal feldolgozása:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr588711350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása