Jazzszerda - dobszerda
2017. április 20. írta: obsidian1

Jazzszerda - dobszerda

Talamba Ütőegyüttes

Néhány éve Varnus Xavér vendégiként hallhattam őket zenélni. Akkor Bachot játszottak. Most teljesen más oldalukról mutatkoztak be a zalaegerszegi közönségnek.

Mostani műsoruk címe: Tour de Drums

A címnek megfelelően egy világkörüli utazáson vehettünk részt a ritmusok szárnyán, így hát joggal nevezhetjük a jazzszerda aktuális rendezvényét dobszerdának.

Ami már a koncert kezdete előtt feltűnt, a színpad zsúfolásig televolt pakolva hangszerekkel. Mivel a koncertnek nem volt része hangszer ismertető előadás, így nagy részükről fogalmam sincs, hogy nevezik. A különféle dobokon és csörgőkön túl nagyrészt xilofon típusú hangszereket hallhattunk, de ha szükség volt, rá előkerültek a gitárok is, és természetesen énekeltek is. Azt is megmutatták, hogy szükség esetén a műanyaghordók is teljes értékű hangszerként funkcionálhatnak.

Többször felszólították a közönséget, hogy próbáljanak meg nem európaiként viselkedni, igyekeztünk is kicsit felszabadultabbak lenni, de hát reménytelenül európaiak vagyunk :D

Néhány ízelítő az előadásukból.

Brazil:

 

Ibéria:

 

Ps.: Vendégként fellépett Ibro Fall szenegáli dobos is, akivel igazi afrikai ritmusokat adtak elő, de nem találtam olyan felvételt, ahol együtt szerepelnek..

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr6212440357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Mikulás 2017.04.22. 17:13:42

Nagyon jók! :-)))

....hogy ne maradjon ki Ibro Fall se az élményből!

www.youtube.com/watch?v=aYF1MH5e5qM

obsidian1 2017.04.22. 17:30:30

köszönöm :)
ezt én is néztem, de nem illesztettem be , mert nem a Talambával zenél
süti beállítások módosítása