Megszólal a némafilm
2014. november 02. írta: obsidian1

Megszólal a némafilm

A kölyök – musical a zalaegerszegi színház előadásában.

Biztos, bennem van a hiba. Több ismerősöm – köztük olyanok, akiknek igazán számít a véleménye – szerint egy nagyon jó előadás. Nekem mégsem jött be teljesen.

A kölyök – musical a zalaegerszegi színház előadásában.

Amikor szünetben beszélgettünk, első benyomásként annyit mondtam, egy kicsit lagymatagnak érzem, és a jelenlévők nagyjából egyet is értettek velem.

A második felvonás talán egy árnyalattal meggyőzőbb volt, de az összképen nem sokat változtatott.

Chaplin némafilmje alapján készült. Először kicsit zavarba ejtett, hogy csupa magyar szerzőt láttam a színlapon.

A film történetét egy keretjátékba helyezték, amiben megjelenik Chaplin személyesen, és a film (feltételezett) keletkezéstörténetéről szól.

A lepusztult külvárost megjeleníteni kívánó díszlet, egyáltalán nem látszik lepusztultnak, és nagyon steril.

Hertelendy Attila tökéletesen utánozza Chaplin jellegzetes mozgását, jól énekel. Csak, és ez nem az ő hibája, ha valamit eljátszik a némafilm gesztusrendszerével, teljesen fölösleges ugyanazt szavakkal is elmondani. Vagy-vagy.

A szereplők egy része burleszket játszik, egy része a realista színjátszást képviseli, Lőrincz Nikol a házmesterné szerepében a némafilmes karakter paródiáját adja, nagyon jól és látványosan, és ez nála sem az ő hibája, de kilóg a darabból.

Nagyon jó volt a gyerekszereplő, a nevét csak azért nem említem, mert kettős szereposztásban megy, és elfelejtettem megnézni, ezen az estén melyikük játszotta. Tényleg tehetséges, és nem játszott rá a cukiság faktorra. Dicséretes.

Jól szólt a kórus. Kaptunk egy, talán a társulat képességeihez igazított, lájtos koreográfiát.

Nem arról van szó, hogy nem tetszett az előadás, egész jól szórakoztam, de úgy érzem, több lehetőség volt a darabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr458230818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2014.11.02. 15:28:28

nem biztos, hogy a hiba benned van. lassan már 22 éves ez a darab, azóta sok színház játszotta több rendezővel és még több színésszel. az előadás az egyikben ilyenre sikeredett, a másikban olyanra. mint a focicsapatainknál: másképp fociztak "fiaink" 60 éve, vagy 40 éve, és ma megint másképpen fociznak.

11229 2014.11.03. 08:43:00

a vélemények, amelyekre utaltam, konkrétan erre az előadásra vonatkoztak
süti beállítások módosítása