Jalta 1.
2008. november 10. írta: obsidian1

Jalta 1.

Ismét egy kompromittáló írás Obsidianról. 1985-ben a megyei pártbizottság javasolta jaltai jutalomutazásra.

Az egész csalással kezdődött. Gyurika aktuális barátnője az MSZBT városi vezetője volt. (A fiatalabbak kedvéért: Magyar-Szovjet Baráti Társaság. Bizony ilyen is volt akkoriban.) 

Obsidian, mint minden lében kanál természetesen tagja volt a csapatnak, amely benevezett valamilyen, a Szovjetunióról szóló vetélkedőre, aminek az első fordulójában Gyurika barátnője volt a játékvezető. No nem ő csalt a javukra, Gyurika emelte el és másolta le a vetélkedő forgatókönyvét, így biztosra mentek, pofátlan módon még reklamáltak is, ha valamelyik kérdésre nem ők kapták a legmagasabb pontszámot. Természetesen fölényesen nyerték ezt a fordulót, de igazából akkor még nem volt ennek jelentősége, csak egy bemelegítő jellegű próbavetélkedő volt, és az ezen résztvevő összes csapatot meghívták a megyei vetélkedőre. Egy Berecz János által jegyzett könyv volt a kötelező „tananyag”. Vajon rá emlékszik még valaki? Barbár módon a könyvet széttépték öt felé, és mindenki igyekezett bemagolni a maga ötödét. A megyei döntőn érte őket meglepetés, háromfős csapatok indulhatnak. Vörösbegy a KISZ-titkár csinálta a legnagyobb balhét. Beleveszett az egyik megyei főkiszesbe, aki a végén már azzal fenyegetőzött, politikai ügyet csinál belőle, ha nem indulnak el. Nagy nehezen lecsillapították Vörösbegyet, és Dzsordzsikával beült a közönség közé. Végül épphogy csak lemaradtak a továbbjutásról, de 3/5 Berecz János mégsem egy egész Berecz János. Utólag kiderült, a cégünk MSZBT megbízottja volt a hibás, megkapta a hivatalos kiírást, csak elfelejtett nekik szólni.

Néhány hét múlva hívta őket a párttitkár, nem egyben a csapatot, mindegyiküknek külön szólt, a pártiroda előtt várakozva jöttek rá, hogy ők az a csapat. Gondolták valaki mégiscsak ügyet csinált belőle, de különösebben már nem érdekelte őket. A párttitkár elég kétértelműen kezdte a mondandóját.

Gratulál a szereplésükhöz, de kapott a pártbizottságtól egy levelet, és most ő van kényelmetlen helyzetben. Végül is arról volt szó, hogy a pártbizottság a szereplésük alapján javasolta őket részvételre, egy jaltai utazásra, de pénzt természetesen nem adott hozzá. A párttitkár megígérte, ha úgy döntenek, el akarnak menni, akkor ő kihajtja a pénzt az igazgatótól.

Úgy döntöttek.

(folyt. köv.)

Talán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr708229826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11812 2008.11.10. 13:31:59

jaj én is voltm a Ki Tud többet, de az egy folyóirat volt és mindet meg kellett venni. Kéthetente vagy havonta? Önszántunkból, mert önszántunkból akartunk részt venni a versenyen is.

11229 2008.11.10. 13:58:45

kalimpa hasonló volt ez is, mint a ki tud többet, de ennek valami más neve volt

12589 2008.11.11. 23:05:16

:)) Emlékszem ezekre a vetélkedőkre...még könyvek is voltak ilyen címmel... folytatás??

11229 2008.11.12. 08:06:59

a címére már nem emlékszem, de több hasonló vetélkedő volt akkortájt folytatás talán holnap
süti beállítások módosítása