Jégverte fesztivál
2013. május 20. írta: obsidian1

Jégverte fesztivál

Fesztiváloztunk.

Ha Egerszeg Fesztivál, akkor eső, mennydörgés, zivatar. Ez lassan szabály lesz, akár meteorológiai előrejelzést is lehet rá alapozni. Ez az év sem volt kivétel.

Fesztiváloztunk.

Ha Egerszeg Fesztivál, akkor eső, mennydörgés, zivatar. Ez lassan szabály lesz, akár meteorológiai előrejelzést is lehet rá alapozni. Ez az év sem volt kivétel.

Néhány fellépőt választottam ki a sokszínű programból. Péntek este mindjárt közbe is szólt az időjárás, legalábbis engem elijesztett, inkább lemondtam a Magashegyi Undergoundról.

Szombaton kegyes volt az időjárás, semmi akadálya nem volt, hogy megnézzük (meghallgassuk) Török Ádámot és a Minit.  Régi kedvenc, régi dalok. A zenekarban több korosztály zenélt együtt, néhány dal erejéig beszállt az ős minis Závodi János is. Nem volt Bartók, és nem volt Hendrix, ami egykor elmaradhatatlan volt egy Mini koncerten, de volt Gőzhajó, volt Keresztes lovag, volt Asztalhoz leültem és még sok régi és néhány újabb dal.

Akkor szóljon a Gőzhajó.

 

 



Vasárnap este Quimby. Itt már akadt egy kis bonyodalom. A késő délutánra ígért zivatar menetrendszerűen megérkezett, hozzánk csak egy nagyobb zápor formájában, de mint a tévében láthattuk, a városközpont, ahol a fesztivál zajlik, kapott egy alapos jégverést is. Ezután izgatottan figyeltem az Időképen a radarképet, ami szerencsére azt mutatta már átvonult felettünk a vihar, és nem jön utánpótlást, így vettük magunknak bátorságot, és esernyőkkel felfegyverkezve, szerencsére nem kellett bevetni, bementünk a városba.

A vihar miatt egy kicsit csúszott a program, így még meghallgathattuk a Vad fruttik koncertjének befejező dalait is. Elfoglaltuk szokásos helyünket a buszmegállóban, és vártuk, hogy jöjjön. A Quimby. Egy ideig türelmesen, amikor a technikusok befejezték a munkát, de még mindig nem történt semmi, egy kissé türelmetlenül. Aztán jött. A polgármester. Nem pont rá vártunk, de egy fesztivál nem lehet meg nélküle. Szerencsére rövid volt. Megtudhattuk tőle, a Quimby zenéjében a magyar néplélek szólal meg. Nahát. Ilyen gondolathoz minimum polgármesternek kell lenni.

Aztán már tényleg jött a Quimby. A közönség jóval fiatalabb volt, mint Török Ádám koncertjén, azért akadt néhány hozzánk hasonló nagypapa korú néző is.

És egyáltalán nem érzem, hogy öreg lennék ehhez a zenéhez.

Szóljon egy egészen friss dal, a Kivándorló blues.



A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr828230592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

178873 2013.05.20. 15:02:10

Ha megnyugtat, a politikusi pofázás nem hungarikum. Németországban olyan rendezvényen beszélt tartományi politikus, amelyre a tartomány még csak pénzt sem adott. De az előadás legalább itt is (mármint nálatok), meg ott is jó volt utána.

11229 2013.05.20. 15:58:59

Különösebben nem zavart, de teljesen fölöslegesnek éreztem.

11692 2013.05.20. 21:08:23

*** (Nálunk a Csík volt eláztatva....) +++

11229 2013.05.21. 08:18:34

az elmúlt napokban, jó esély volt rá a Csík zenekart még nem volt szerencsém élőben látni

16331 2013.05.24. 06:35:33

Sűrű hétvégi programjainkat zárt helyre költöztették a szervezők. Én már erről a hétvégéről írok. Évek óta nem sikerül a Kráter hangversenyt megtartani a Ság hegy csodás akusztikájú kráterében. A Quimby miatt irigykedem, polgármesteri beszéd ide vagy oda...:)

11229 2013.05.24. 14:11:20

Nálunk a gyereknapi szabadtéri rendezvényeket halasztották el júniusra a várható rossz idő miatt. A Quimby tényleg jó volt :)
süti beállítások módosítása