Jazzszerda - Bíró Eszter
2017. március 15. írta: obsidian1

Jazzszerda - Bíró Eszter

Mostanában mindennel meg vagyok késve. J

Épp egy hete volt jazzszerda ehavi esedékes koncertje.

Bíró Eszter

Az évad előadásai közül talán ezt vártam a legnagyobb érdeklődéssel, annak ellenére, hogy elég keveset hallottam eddig Bíró Esztert, és élőben ez az első alkalom. Tudom van ebben némi önellentmondás, de akkor is így van..

Néhány szót a zenekarról. Borbély Mihályt talán nem kell bemutatni. Ezen az estén szaxofonokon, klarinétokon és furulyán játszott. Födő Sándor (Fodo) ütőhangszereken és zongorán működött közre. Csókás Zsolt gitározott. Bíró Eszter amellett, hogy kitűnően énekelt zongorán is kísérte magát, és looper technika segítségével önmagával vokálozott, kvázi élőben.

A műsor gerincét Szép Ernő megzenésített versei adták, melyeknek Fodo a zeneszerzője, emellett több ezer éves, arámi nyelven előadott imától Bródy János daláig nagyon változatos műsort élvezhettünk.

Ízelítőül először egy Szép Ernő vers:

 

Következzen egy hozzám közelálló dal, amit annak idején Zorán koncertje kapcsán is megosztottam, hozzátéve, hogy a koncerten Zorán nem Bíró Eszterrel énekelt duettet. Most egy másik változatot osztok meg, azt hozzátéve, most szólóban énekelt Bíró Eszter.

Az említett Bródy János dal, ami Koncz Zsuzsa előadásában vált ismertté, egy népdal feldolgozása, a Hej, tulipán, ami Bíró Eszternél Jaj, tulipánná lényegült át:

 

Végül, ami a koncerten utolsó ráadás volt, de készültek rá: Szól a kakas már

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr7512340613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.15. 18:10:32

Nagyon jó esti műsort adtál nekem, gondolom mások is örömmel hallgatják, nézik a videókat.

Köszönöm.
süti beállítások módosítása