Jazzszerda
2015. január 15. írta: obsidian1

Jazzszerda

Kőszegi New5

Kőszegi New5

Két hónap után ismét jazzszerda a zalaegerszegi zsinagógában.

Minden esély megvan rá, hogy a hetvenes években, amikor elég gyakran jártam jazz koncertekre, találkoztam Kőszegi Imrével, de nem emlékszem rá.

Tavaly, 70. születésnapja és művészi pályafutásának 50. évfordulója alkalmából új formációval lépett a közönség elé, Kőszegi New5 néven. Akár jelképesnek is tekinthetjük, mint a jazz generációkon átívelését, a tagok között van két olyan zenész, akikkel már régen is együtt játszott: Vasvári Pál basszusgitáros és Horányi Sándor gitáros, és két fiatal muzsikus: Pecze Balázs trombitás, akit mellesleg a Jazzma folyóirat közönségszavazásán 2014. legjobb trombitásának választották, és Szaniszló Richárd vibrafonos, aki szájharmonikán is játszik, és fütyül, úgy Hacki Tamás módra.

Ez a formáció adott tegnap koncertet Zalaegerszegen.

Magától értetődő, hogy a megszokottnál több volt a dobszóló, de a többi zenész is kapott lehetőséget, hogy bemutassa tudását, a vibrafonos egy teljes számot adott elő szólóban. Nagyrészt saját szerzeményeket játszottak, kezdő számként adtak elő egy Miles Davis egyveleget, és a vibrafonos szólója egy Barbra Streisand dal feldolgozása volt.

Ízelítőnek egy részlet egy másik koncertjükből:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr998230852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11229 2015.01.16. 09:21:55

little Bogdán Géza köszönöm :)
süti beállítások módosítása