Jazzszerda - Kozma Orsi
2017. január 14. írta: obsidian1

Jazzszerda - Kozma Orsi

Kozma Orsit a Jazz+Az énekesnőjeként ismertem meg. Kétségkívül az együttes nevén túl is volt némi közük a jazzhez, de jóval több volt a +Az. Ezt nem elmarasztalásnak szánom, nagyon kedveltem őket annak idején, és szerintem még egyáltalán nem futották ki magukat, de úgy döntöttek, a csúcson kell abbahagyni.

Kozma Orsi azóta több műfajjal és formációval is próbálkozott, ezek egyike a Kozma Orsi kvartett.

Cseke Gábor zongorista, Hárs Viktor basszusgitáros, Pusztai Csaba dobos és természetesen Kozma Orsi énekes.

Bár a koncert felkonferálásakor a helyi műsorközlő a magyar jazzélet meghatározó szereplőjének nevezte őket, én ezt enyhén szólva is túlzásnak találom. Kétségtelen, hogy Hárs Viktor az egyik legjobb basszusgitáros, Cseke Gábor is az élmezőnyhöz tartozik, talán a dobos , Pusztai Csaba, kevésbé ismert, de egy olyan mezőnyben, ahol Kőszegi Imre is csa a szavazatot kapott még kategóriába tud kerülni, nehéz az élbolyba jutni, még egy olyan kiváló dobosnak is, mint éppen ő.

Bár az együttes az ő nevét viseli, úgy érzem mégsem Kozma Orsi a zenei vezető.

A zenekarnak egyedi, mással össze nem téveszthető hangzásvilága és lüktetés van. A koncerten nagyrészt saját dalaikat adták elő – Cseke Gábor és Hárs Viktor szerzeményei – de elhangzott néhány magyar és külföldi (George Benson, Sting) feldolgozás is.

Kozma Orsi egyéniségéhez a lírai dalok állnak a legközelebb.

Ízelítőül néhány, a zalaegerszegi koncerten is elhangzott dal:

A koncert nyitószáma, és a sajátszerzemények közül talán a legnépszerűbb:

 

Egy dal faldolgozása , amit eredetileg Orsi apop projektje keretében adott elő:

 

És egy talán közismert dal feldolgozása:

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr8212125115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása