Gyűlöletünk tárgya 2.
2015. szeptember 09. írta: obsidian1

Gyűlöletünk tárgya 2.

Nem akartam írni róla.

Nem akartam írni róla.


Nem mintha nem foglalkoztatna, de most, hogy már másról sem esik szó, mint a menekültekről, úgy gondoltam, nem érdemes beszállni a nagy kórusba egy (hamis) hanggal.

Mégis. Mondom a magamét. Nem mintha arra számítanék, bármi hatása is lenne. Mindegy. Hányom a borsót a falra.

Normális esetben magától értetődő lenne, és fölösleges szócséplésnek tűnne arról írni, hogy ezek az emberek a halál elől menekülnek, és minden segítséget meg kell nekik adni, hogy emberi körülmények között érjék el céljukat, de ha lehazaárulózzák, aki segíteni próbál nekik, nem tekinthető normális helyzetnek.

Vajon milyen kultúrát tisztel, aki felrúg egy menekülő kisfiút?

Ha azt a pénzt, amit gyűlöletkampányra és a semmire nem jó kerítésépítésre fordítottak, arra fordították volna, hogy felkészüljenek a látogatók fogadására és ellátására, jóval kevesebb gonddal megúsztuk volna. Persze ez lehet, hogy nem javította volna pártunk és kormányunk népszerűségi indexét.

Ha valaki ebből azt a következtetést vonná le, hogy azt szeretném, minél több menekült jöjjön hozzánk, annak teljesen mindegy, mit írok, mindenből azt olvassa ki, amit ő akar.

Lehetnek terroristák a menekültek között? Minden bizonnyal. Tényleg nem vagyok ebben szakértő, de feltételezhető, hogy a terrorszervezetek is megpróbálják kihasználni a helyzetet. Ennek kiszűrése a hatóságok feladata lenne, Ha felkészültek volna rá. Nem állítom, hogy nem készültek fel, de azzal, hogy minden menekültet bűnözőnek tekintenek, nem jutunk közelebb a megoldáshoz.

És ezzel azt sem állítom, hogy a menekültek potenciális terroristák.

Vajon mi lesz a sorsa azoknak a gyerekeknek, akik most Európába jöttek?

Mi lesz belőlük? Utcaseprő? Újságíró? Terrorista? Nobel-díjas tudós? Drogdíler?

Lesz-e esélyük kikerülni a számukra kijelölt (vagy kijelölni vélt) pályákról. Visszahúzza-e őket saját közösségük? Lesz-e több esélyük a kiemelkedésre, mint Magyarországon egy elgettósodott településen élő cigánygyereknek? Fogják-e őket hálátlansággal vádolni, ha elégedetlenek lesznek a sorsukkal?

Sok múlik rajtuk és családjukon, és sok múlik az őket befogadó közösségen is.

Meghódítja az iszlám Európát? Annyira erőtlen lenne az európai kultúra, hogy néhány millió bevándorló legyőzi? Ha igen akkor talán meg is érdemli. Bár én nem hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr678230962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása