Hát én immár...
2014. április 05. írta: obsidian1

Hát én immár...

kit válasszak?

 

Ünnepelni kellene azt az embert, aki azt hirdeti magáról, hogy mindenható? Hát nem! Remélem, ő még nem hiszi ezt magáról, mert akkor tényleg nagy baj. Ha felül tud emelkedni magán, és igazi államférfiként háttérbe tud vonulni, talán. Ha nem törődik a saját népszerűségével, ha nem azzal foglalkozik, mi hány szavazatot hozhat, ha az ország érdekeit előbbre helyezi a pártja és saját érdekeinél is, akkor talán. Ha nem, lesz újra néhány elvesztegetett évünk, és elsüllyed ő is a történelem süllyesztőjében. Talán előbb, mint gondolná.

Négy éve a választások napján írtam a fenti sorokat. Naiv voltam? Nem hiszem, igazából nem sok jóra számítottam, de magukat baloldalinak és liberálisnak valló értelmiségiek írtak arról, hogy nem kell félni Orbán Viktortól, nem kell félni a kétharmadtól, hisz Orbán nem maga a patás ördög, és kétharmad birtokában stabil és nyugodt kormányzásra számíthatunk.

Az eredményt ismerjük, nem fogom részletezni, sokan megtették már itt a nolblogon is.

Amit nem értek: még mindig a FIDESZ a választások esélyese, sőt akár újra kétharmadot szerezhet, miközben igazából egyetlen ígérete van, Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.
És ezt nem magyarázza a médiafölény, nem magyarázza a részrehajló választási rendszer, nem magyarázza az ellenzék gyengesége.

A bennünk rejtőző szolgaság tartja őket hatalomban, és ezt csak mi győzhetjük le magunkban.

Apropó ellenzék. Vajon mi akadályozta meg az LMP-t, – négy éve rájuk szavaztam – hogy négy év alatt felépítse magát, és kormányváltó erővé váljon? Most az egyenlő távolságtartás jegyében még négy évet kérnek Orbán Viktornak, hogy azalatt ők megerősödhessenek, és majd leválthassák. Hát nem.

Lehet fanyalogni, de tudomásul kell venni, jelenleg egyetlen erőnek lehet esélye a FIDESZ leváltására, és ez nagyrészt a FIDESZ által létrehozott választási rendszernek köszönhető.

Lehet várni egy hibátlan, tökéletes jelöltre, de félő, ilyenre az örökkévalóságig várhatunk.

Persze maradhat még négy évig.

De.
És ezt már a mai Népszabadságból idézem:

A választás tétje ennél sokkal nagyobb: Orbán Viktor és a Fidesz hatalomgyakorlási és -megtartási módszereit kell elutasítani azért, hogy a magyar demokrácia ne sérüljön tovább. A Fidesz kormányon tartásával erkölcsi felhatalmazást kapna Orbán hatalmi rendszere, amelynek központjában az áll, hogy saját uralmát bebetonozza.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr858230736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szavazok 2014.04.05. 20:03:38

A " hibátlan, tökélete jelölt " Orbán Viktor! 24 éve a Fidesz élén, jelenleg az ország miniszterelnöke, első számú vezetője, és biztosítalak, hogy az is marad! Számold össze a baloldalnak hány vezetője volt, van, melyiket választanád azok közül akik a hatalmi harcban egymással sem tudnak megegyezni. Nekünk egy vezetőnk volt, van, lesz itt e földi létben.

180524 2014.04.05. 20:27:08

Szél, víz, áradás...meg tavasz. Nem voltál naiv, ahogy sokan mások sem. Legföljebb "vak"... Tudom, ki(k)re szavazok. És megint protestvoks lesz az enyém...

11229 2014.04.05. 20:56:25

szavazok pont ez a bajom a fidesszel :(

11229 2014.04.05. 20:56:53

maiman evvan :)

301782 2014.04.06. 10:01:18

Már túl vagyok rajta...mármint a szavazáson. A többi nem rajtam múlik.

11229 2014.04.06. 10:46:41

Valika megtetted, amit lehetett :)
süti beállítások módosítása