Implant vagy nem implant?
2009. szeptember 07. írta: obsidian1

Implant vagy nem implant?

Nem ez a kérdés.

 

Gondolatok Tutyika írása kapcsán.

 

Egy kis magyarázkodás, már hogy miért nem hozzászólásként írom ezt. Amikor Tutyika feltette az írását, nekem már végéhez közeledett a munkaidőm, épp csak futtában el tudtam olvasni, másnap reggel, amikor igazán figyelmesen el tudtam olvasni, már hetven fölött volt a hozzászólások száma, és bevallom, nem szívesen szólok hozzá hetvenvalahányadikként, másrészt úgy éreztem, ez többet érdemel pár mondatos odavetett kommentnél, aminél többet munka közben nem nagyon tudok elkövetni.

 

Hol is kezdjem?

 

„Nincs egy csepp mézem sem az életem kenyerén, amit csak úgy önmagam örömére kenegethetnék. Valami más, valami saját, valami nem a megszokott mézfajták közül, például, hogy szeretem a gyerekem, sok örömet szerez a családom:”

Valamikor középiskolában egy dolgozatban írtam hasonlókat. Nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényegét tekintve ugyanezt, szükség van valami pluszra, ami kiemel bennünket a mindennapok robotjából. Talán annyi idős korban még sokan gondolkodtak hasonlóan, aztán elmúlt náluk. Megkomolyodtak

Tisztesség.

 

Az erkölcsről szólván legtöbb ember csak a hatodik parancsolatra gondol. Ha egy nőre azt mondják, erkölcstelen, szinte biztos arra gondolnak, kurválkodik, és nem csak az számít kurválkodásnak, ha valaki ki áll az utcasarokra és pénzért árulja magát. Elég az hozzá, hogy élvezi a szexet ráadásul nem is csak egy partnerrel.

 

 

Írtam már egyszer róla, egyáltalán nem törvényszerű, hogy egy tartós kapcsolatban a szex egy idő után rutinszerű, unalmas kötelességteljesítéssé váljon. Ha egy férfi azt várja el a feleségétől, hogy szakácsnő vagy házvezetőnő legyen, akkor az az esetek többségében elfogadja ezt a szerepet, és egy idő után már nem is akar más lenni. Vagy a férj nem is ezt várná, de a feleség valamilyen mintát követve ezt játssza, és a férj, ha eleinte tiltakozik is ellene, végül elfogadja, mert ez neki is kényelmes. Aztán néhány év után jó esetben unják egymást, rossz esetben némán, vagy látványosan gyűlölik egymást. Igen, mert változtatni már nem tudnak, egymástól megszabadulni se tudnak, marad a gyűlölet, ami összetartja őket, még ha kifelé el is játsszák a mintapárt. Tudhatnák persze, hogy ez zsákutca, hisz ezer példán láthatták, mégis belemennek. Jelenhet-e a házasság örökös pinabérletet (faszbérletet)? Hát persze, hogy nem. Zsákutca ez is, megjátszott orgazmusokkal, kötelességszerűen letudott, gyors dugásokkal.  Persze, látszólag mindenki elégedett, igazából senkinek sem jó. Nemcsak a nőknek nem jó, a férfiaknak sem az. Lehet, hogy elégedettek magukkal, milyen nagy bikák ők, tudat alatt mégiscsak érzik, valami nincs rendben, és menekülnek. Menekülnek a munkába, garázslakók lesznek, elvégre ott mindig akad valami nagyon fontos barkácsolni való, buliznak a haverokkal, lényeg, hogy ne kelljen kettesben lenniük a feleségükkel, csak aludni járnak a lakásba. És bizonyítani akarják, nem velük van a baj, idegenben igenis többre képesek egy gyors numeránál.

Mi a titok? Nem tudom. Azt hiszem nincs mindenkire érvényes recept. Talán az egymásra figyelés, empátia, egymás társnak tekintése. Soha ne csak az anyát, feleséget, szakácsnőt, (apát, férjet, villanyszerelőt) lássunk a másikban, hanem a nőt (férfit), teljes ember. És ekkor talán időnként belefér egy gyors dugás is, és az sem tragédia, ha néha-néha elmarad az orgazmus. Elvégre nem vagyunk egy sexmachine, aki gombnyomásra a kívánt program szerint működik. Talán még az is megbocsátható, ha megbámulunk egy tinilányt a strandon.

Kell-e ehhez szilikonmell?

 

Egy kitérő.

 

Sok helyen tényleg létezik egy, nem is tudom, vélt vagy valós megfelelési kényszer, nem elég a munkánkat jól elvégezni, hanem látványosan bele is kell szakadni. Vonatkozik ez egyaránt férfiakra és nőkre. Talán a nőkben nagyobb a késztetés, hogy megfeleljenek az elvárásoknak.  Volt olyan munkahelyem, ahol csak az számított jó dolgozónak, aki szemmel láthatóan ideges volt, ordítozott a többiekkel. Hogy tudsz te ilyen nyugodt lenni, amikor...? Hát persze, ha én is ordítoznék, sokkal előbbre lennénk.

 

Még egy (látszólagos) kitérő.

 

American beauty. Az egyik kamaszlány minden zsebpénzét félreteszi, mert mellformázó műtétre gyűjt. Ezt ugyanúgy megfelelési kényszer, mint a megszakadni a munkában.. Megfelelni az agresszív szépségipar, a filmek, reklámok által sugallt, a környezetünkből érkező elvárásoknak. No igen, és mit csináljon az, aki bármit tesz is soha nem lesz belőle hosszúcombú, atomseggű, nagymellű nő?

 

Akkor implant vagy nem implant?

 

Te már elkeltél, neked már nem kell...

Nem kell divatosan öltözködnöd, nem kell fodrászhoz járnod, nem kell vigyázni az alakodra. Ez mind pénzbe kerül. Eladó sorba került, eladó lány... Aki eladó, annak még van értéke, érdemes rá pénzt költeni. De utána minek? :DD

Hát igen. Még valahol mindig itt tartunk. Miért is kellene a házassággal megszűnni egy nőnek nőnek lenni, inkább ki kellene teljesednie, és ehhez hozzátartozik, hogy szépnek érezze magát. Nem a férje kedvéért, nem más férfiak kedvéért, hanem saját önbecsülése kedvéért, és ha úgy érzi ehhez szilikonmell kell, akkor miért ne lehetne szilikonmell. Feltételezve most azt az ideális állapotot, hogy pénz nem számít.

Csak úgy mellékesen. Ha megnézek egy képen egy fedetlen keblet, sokszor megjegyzik, oh hát az csak szilikon. Na és? Kit érdekel, attól az még nagyon szép. Ennél közelebbi kapcsolatba még nem kerültem vele.

Ne bízzunk ám abban, hogy egy új generációval majd sok minden megváltozik. Ha a vejem elolvasta volna Tutyika írását, nagy valószínűséggel lehülyekurvázta volna, és nagyjából lányom is egyetértett volna vele.

Szóval elég reménytelennek tűnik meggyőzni egymást. Talán ha elfogadjuk, nem a mienk az egyetlen helyes értékrend. És lehetőleg ne hülyézünk le senkit.

 

Ugye Rubintrékát azért nem kell szeretni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr858230040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11812 2009.09.07. 10:56:31

obsidian 1) nahát! :) 2.)a Réka a norbi felesége? és annak szilikon? tök mind1. nem ezért de nem kell szeretni, rémes az a nő... meg a zura is, szegény gyerek

10306 2009.09.07. 11:02:17

jó ez, meg jó hosszú is, de megérte végig olvasni:)

11229 2009.09.07. 11:31:57

kalimpa mi ez a csodálkozás? asszem a norbi felesége, szerintem is tök minegy:D

11229 2009.09.07. 11:32:27

izom biztos? :D

11213 2009.09.07. 13:19:26

jó ez nagyon!

11229 2009.09.07. 14:34:39

köszönöm:)

36888 2009.09.07. 15:35:07

4 implant, 2 előre, 2 hátra...nem hallgatott rám....

13118 2009.09.08. 07:06:53

klasszul megírtad. de azt gondolom, nem a "te már elkeltél, neked már nem kell ..." kategóriába tartozik. sokkal inkább az "önbecsüléshez". de semmiképp az egymással való "bérlethez". ma már többé-kevésbé elfogadott, hogy fogazata legyen mindenkinek rendben. de persze, ma már ez is elsősorban pénzkérdés, mint a mell implantátum, és nem akarat kérdése. ami meg akár a férfi, akár a nő külalakját illeti, hááát itt is vannak nem befolyásolható "dolgok". aki "sűrű" alkatra hajlamos, az rohangálhat bármennyit, nádszál sosem lesz. persze kivéve az extrém helyzetet, erre példát azért nem hoznék föl. például észrevette valaki, egy bizonyos életkor után minden erőfeszítés ellenére beindul súlygyarapodás? akik nézik, mondjuk a focit, azok a szép szál legények, mivé válnak 20-30 év múlva? (árpapa is hiába futkározik, már nem olyan sudár, mint volt 20 éves korában) :))) aztán, ha már szóba hoztad a tartós kapcsolatot is (vagy házasságot?) azért az sem megkerülhető kérdés: vajon mi késztethetett házastársakat az 50-es években önkéntes száműzetésre, ha párjukat politikai okoknál fogva internálták? ha megtagadta házastársa nézeteit és elvált, senki nem gátolta "karrierjét", sőt. és ennél a döntésnél sem a másik "kinézete" volt szempont.

11229 2009.09.08. 08:59:37

virág elvtárs ilyen meggondolatlanságot:D

11229 2009.09.08. 09:11:14

hmmm igen én abból az ideális állapot feltételezéséből indultam ki, hogy a pénz nem számít, de tudjuk, sokszor nagyon is meghatározó a pénz hiány a külső körülményeket is csak mint elvárásokat vettem figyelembe, de azok is sokkal erőszakosabbanis beavatkozhatnak az életünkbe hát igen, belőlem sem lehetett volna sehogyan egy "szép szál" férfit csinálni

12986 2009.09.08. 14:04:47

Szia obsidian, jól összeszedted. Másrészről, ami az én gondolatmenetem illeti, mindig ott van benne egy HA. Ezt nem sokan olvasták bele, általában mindenki azonnal magára húzta a szöveget (nem véletlenül a kommentáradat) pedig ez volt a lényege. Mert semmire nincs recept, viszont mindenre van megoldás. Egyénileg, mint ahogy a Te véleményed, a vejed, lányod véleménye is egyéni. Ott van a HA. Ha én ebből indulok ki... és mi másból indulnék, mint a saját tapasztalataimból? Másrészről nagyon remélem, hogy a megkomolyodás, egyben a tisztesség nem azt jelenti, hogy semmit nem teszek már magamért. Nem kiemelkedni a tömegből, csak tenni valamit önmagamért, minden nap, amit tényleg élvezek és szeretek. Rengeteg ember nem tudná megfogalmazni, mi az, ami boldoggá tenné. Lemondott a boldogságról, nem is tudna vele mit kezdeni. Talán még bűntudata is lenne. Nézz végig az arcokon. Az ú.n. tisztesség tehát nem menthet fel az alól, hogy megéljem a vágyaimat - bármilyen korban. Ha az szilikon, akkor az. Ki állítja, hogy biztosan tudja, kinek, miért van rá szüksége? Rubint Rékáról annyit, hogy nem kell szeretni, persze, hogy nem. Viszont kevesen tudják, hogy nagyon jó abban, amit csinál. Hogy azon túl mit tesz, hogy nyilatkozik, miért iránta ez a közutálat, nem érdekel. Isteni viszont a húszperces edzőprogramja. Szörnyű felületesség a részemről, tudom, mert gazdasági krízis, rasszizmus, meg harmadik világ, etc... szóval mással kéne foglalkoznom, de bevallom, nagyon elégedetté tesz a 36-os méretem, amit nagyrészt ennek a programnak köszönhetek. A hülye, ostoba Rubintrékának. Ez nyilvánosság előtt megint olyan téma, amitől libának (hülyekurvának) tűnsz, ha hangoztatod, ha viszont senki nem hallja, megkérdezik, hogy csinálod Ez nagyjából olyan, mint utálni a "gazdagokat", mégis mindenki hajtja a pénzt. Ha nem sikerül, legfeljebb azt mondják, kényszer, a megélhetés miatt, mer külső körülmény, nem is tehetnek róla. Én nem akarom hajtani, én nem... Ha meg összejön, vigyorognak, mint a tejbetök, és elkezdik más összefüggésekben látni a pénzt Szeretem amúgy, amikor válaszképpen írsz a bejegyzésemre, mert nagyon más oldalról fogod meg a témákat, és ez jó. Alapos. És látod, milyen jó dolog az, hogy ennek nyomán most sok év után előveszed és újrarágod a 17 éves gondolataidat. Nincsenek új viccek, csak újszülöttek :) Üdv és kösz a remek írást, tty Nyomtam egy pluszt

11229 2009.09.08. 14:56:32

Szi Tutyika Köszönöm a hosszú választ. Természetes, hogy más oldalról fogom meg a témákat, hisz én is csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni, és hát én egész más utat jártam, mint te. Lehet, hogy nem jött át a szövegen, a megkomolyodást én ironikusan értettem. Egy komoly ember ilyet nem csinál, mondják sok mindenre, ami kiemelne a hétköznapokból. Miért ne csinálhatna? Amúgy nincs különösebb bajom Rubint Rékával. Az emberek többségének fogalma sincs az edzőprogramjáról (nekem sem), csak a nyilatkozatait ismeri, amik sokszor nekem sem szimpatikusak, de azért nem szoktam lehülyézni. Mindig elgondolkodtató, amit írsz, távol áll tőled a közhelyes gondolkodás.

12986 2009.09.08. 15:12:59

Drága obsidian, értettem én mindent. Az iróniát is, és azt is, hogy természetesen magadon keresztül értelmezel. Erre írtam, hogy jó. Alapos. Örülök, hogy nem tartasz közhelyesnek. Azt nem szeretném, közhelyesnek lenni. Szép napot Neked :)
süti beállítások módosítása