Sajtószabadság?
2010. július 09. írta: obsidian1

Sajtószabadság?

Ez lenne a sajtószabadság?

Városunk televíziója mindig is kiemelt figyelemmel kísérte a Jobbik helyi szervezetének tevékenységét. Biztos megvan rá az oka. Ez a tegnap este elhangzott beszélgetés azonban már túl megy azon ahatáron, ami képernyőre kerülhet. Mégis odakerült.

 

Izraeli befektetőktől tart a Jobbik

 

 

 

 

 

 

 

 

2010. július 08.

A Jobbik zalaegerszegi szervezete elfog adathatatlannak tartja, hogy a az izraeli nagykövet június 30-i, zalaegerszegi látogatásán  testvérvárosi kapcsolatok kialakításáról valamint komoly befektetési lehetőségekről is szó volt. A Jobbik helyi szervezete szerint Izraelben súlyosan megsértik az emberi jogokat, ezért erősen meggondolandó a szorosabb kapcsolatok kiépítése - minderről Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi elnöke beszélt mai

tájékoztatóján.


Egy ilyen találkozás remek alkalom arra, hogy tovább fejlesszük a két ország közti kapcsolatokat- mondta Alisa Bin-Noun izraeli nagykövet június 3-i, zalaegerszegi látogatásán.

Az alapvetően protokolláris megbeszéléseken valóban szó esett idegenforgalmi együttműködésről, de konkrétumok nélkül. A Jobbik zalaegerszegi elnöke ugyanakkor attól tart, hogy az izraeli befektetők egyenest fölvásárolják Magyarországot

- A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy izraeli befektetőkkel nem szerencsés egy asztalhoz ülni, Izrael állam létrejötte is ezt példázza, hiszen az arab-izraeli háborút megelőzően azon a földön még a palesztinok éltek többségben, mára elüldözte őket ez a közösség. Úgy gondoljuk, hogy befektetéseiket jó eséllyel követheti lakosságcsere, ezért nem szeretnénk Zalaegerszeg polgárait kitenni a későbbiek folyamán esetlegesen bekövetkező atrocitásoknak- kezdte Pete Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi Szervezetének elnöke.

Nem túl merész következtetés ez?

- Lehet, hogy ez első hallásra innen a Kárpát-medencéből nézve meredeknek tűnik, de a történelmi tapasztalatok világosan mutatják, hogy bizonyos köröknek a felvásárló törekvése hova vezethet.

Nem tartanak attól, hogy ebből a nyilatkozatból diplomáciai konfliktus lesz?

- Nem hiszem, hogy tartanunk kellene ettől. A zalaegerszegi Jobbiknak a véleménye az, hogy nem tartjuk szerencsésnek, hogy egy ilyen országból érkezzenek befektetők városunkba. Arról nem is beszélve, hogy a világ közvéleménye is kétségek közepette figyeli ennek az országnak a tevékenységét. Legutóbb például ártatlan emberek haltak meg amiatt, mert az izraeliek rajtaütöttek egy konvojon. Ezért is gondoljuk úgy, hogy nem feltétlenül kellene Zalaegerszegnek egy ilyen országgal testvérvárosi kapcsolatot létesíteni.

Pete Róbert szerint a Magyar Nemzeti Gárda megalakulása valós társadalmi igényt fejez ki, és azt várja - hogy például az árvízi munkákban nyújtott segítségükért - kormányzati elismerést is kapjanak.

ZTV Híradó

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr278230226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2010.07.09. 13:08:28

az árvízi védekezés menetét, az abban résztvevőket jogszabály rögzíti. ehhez nem kell egy külön gárda. ne keverjék magukat össze a katonákkal, akik külön utasításra vettek részt a védekezési és elhárítási munkákban a rendőrökkel együtt. a gárdát senki nem kérte föl.

15349 2010.07.09. 13:52:05

Milyen "szelídek" a kérdések...

11229 2010.07.09. 16:40:10

hmmm és a parlagfűirtásról még nem is beszélt:D

11229 2010.07.09. 16:43:47

jehu ezen már egyáltalán nem csodálkozom, mindig kiemelt figyelmet szenteltek a jobbiknak és a gárdának ez már egy szerkesztett változat, az adásban még durvább volt

11229 2010.07.09. 16:46:56

nem a kérdések voltak durvábbak, a válaszok (a félreértések elkerülése végett)

14742 2010.07.09. 17:47:05

Szia Obsidian, olvaslak, de mivel nem tudok gépközelben lenni,inkább nem nyilvánítok véleményt. Nem akarom ugyanis, hogy miattam esetleg mocsokkal árasszák el a postodat.

12456 2010.07.09. 18:25:51

Remekül belemosták a "zemberek" agyába Perez mondását, miszerint "felvásárolják Magyarországot". Arról már szó sem esett, hogy hol, milyen alkalomból mondta. Volt ott persze még szó Lengyelországról és Manhattanról is, ez elfelejtődött, helyesebben erre már nem kellett figyelni. Szerintem nincs annyi pénz a világon, amennyiért Manhattan felvásárolható lenne. Persze, aki gyűlöletet akar szítani, annak az ilyen lényegtelen apróságok nem számítanak.

11229 2010.07.09. 21:03:04

lehar nyugodtan nyílványíthatsz véleményt a mocskokat úgyis törlöm

11229 2010.07.09. 21:04:53

zorka a gyűlöletszítókat nem szokrák zavarni a tények

alkonycsend 2010.07.13. 22:26:32

Szánalmas ballib hőbörgés, fetrengés, vajúdás, utolsó rúgkapálás az olajos padlón. Na, ezek és ilyenek vagytok ti. Nektek nem a Jobbikkal kéne foglalkozni - hiszen a Jobbikot a választók szavazták be a magyar Országgyűlésbe, innentől kezdve a Jobbiknak, mint parlamenti pártnak megkerülhetetlen a politikai szereplése, vélemény nyilvánítása - (különösen Lehárnak nem kéne ezzel foglalkozni, aki ugye, nemrég azt híresztelte saját magáról, hogy ő külföldön (nomen est omen, itt és most Izrael Államban) élve nem szól bele a magyar belpolitikába), hanem azzal, hogy ugyan vajon MÉÉÉÉÉR' bukoktt meg az előző politikai vezetés (= a ballib politikai oldal)... Ugattatok volna az elkúrások és pl. a korrupció megléte vagy éppen a közbiztonság hiánya miatt, hülyék... Vajon miért van az, hogy a ballib oldal soha nem hajlandó foglalkozni a saját politikai oldalának felelősségével? Szégyellik talán magukat a kialakult helyzet miatt? Vagy csupán rafkós széltoló bitangok ők? Érzésem szerint ez utóbbi lehet a valódi ok... Tetszik, nem tetszik, a Jobbik politikai megerősödése és parlamenti párttá válása az mszp-szdsz-mdf hármastengely 2002 és 2010 közötti kormányzása egyenlegének része, annak törvényszerű és reális következménye. Nem kellett volna elkúrni és lopni (hiszen senki sem kötelezte őket erre), Kedves Elvtársak, és akor most a Jobbik sehol nem lenne... De most már késő: a bűnök elkövettettek, a Jobbik pedig - ennek nyomán - felvirágzott. Még legalább három és fél usque négy évig kénytelenek lesztek együttélni ezzel a helyzettel. Addig pedig gondolkozhattok, hogy mit miért volt (vagy nem volt) érdemes csinálni, marhák...
süti beállítások módosítása