Szerdán tavasz volt
2013. május 10. írta: obsidian1

Szerdán tavasz volt

Mostanában egyik kedvenc zenekarom a Budapest Bár. Pedig az általuk játszott dalok nagy része eredeti változatban nálam az erősen ciki kategóriába tartozik.

Mostanában egyik kedvenc zenekarom a Budapest Bár. Pedig az általuk játszott dalok nagy része eredeti változatban nálam az erősen ciki kategóriába tartozik.

Mégis. Végül is zenében eléggé mindenevő vagyok, lényeg, hogy jól csinálják. És ők határozottan jól csinálják.

A jazzszerda idei befejező koncertjét ők adták. Ez is egy lemezbemutató koncert volt. Szerdán tavasz lesz címmel jelent meg legújabb lemezük, melyet Fényes Szabolcs szerzeményeiből állítottak össze.

Nem rég Bródy János mondta egy beszélgetésben, egy előadó legszívesebben mindig a legújabb dalait játszaná, a közönség viszont a régi, ismert dalokat szeretné hallani, ebben kell megtalálni az egyensúlyt. A Budapest Bárnak ez is sikerült. Az első rész Fényes Szabolcsé volt, aztán a második részben egy rövid átvezető után elszabadult a hangulat (és egy dal erejéig a pokol is).

Ízelítőül néhány dal.

Először egy olyan, ami nem hangzott el a koncerten, de ami nekem eredetiben sem volt ciki, és ami egy nagyon kedves blogger ismerősöm, Hell Nagy István, versére íródott. Talán még sokan emlékeznek, az eredetit Dinnyés József énekelte.


Aztán kóstoló a pokoli hangulatból és Németh Juciból.


Végül, hogy Fényes Szabolcs is szóhoz jusson.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr18230590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11692 2013.05.10. 20:12:58

igen, kiválóan hozzák a hangulatot...nekem különösen az első szériájuk tetszik...de ezek is nagyon jók...békebeli hangulatot áraszt, ami nagyon jólesik így, a zenéjükön keresztül...:)

11229 2013.05.10. 20:55:33

igen, ezek már újabb dalok, de hát muszáj nekik is folyton valami újat kitalálni, mert igaz, hogy a közönség az ismert dalokat szereti hallani, de ha mindig csak ugyanazt játsszák unalmassá válik

301782 2013.05.10. 21:06:54

Volt szerencsém élőben hozzájuk :) Remek hangulatot képesek teremteni, megértelek :)

11229 2013.05.11. 14:30:18

Valika valóban élőben az igazi
süti beállítások módosítása