Hordalék
2013. december 11. írta: obsidian1

Hordalék

Ha december eleje, akkor Hévíz.

Ha december eleje, akkor Hévíz.

Egyre több az orosz nyelvű felirat, egyre többet hallani embereket oroszul beszélni. Az oroszok már a fürdőben vannak.

Sikerült azt a mobilt, amiben az aktuális telefonszámok vannak itthon hagyni, így mi senkit nem tudtunk hívni, elvileg az én régi mobilszámomat ismerhették, de lehet, hogy nem is gondolták, hogy az még él, így egy hétig eltűntünk. És azért sem használtam a netet sem egy hétig. Kibírtam.
Teljesen azért nem voltunk elzárva, sok ismerőssel összefutottunk, rég nem látottakkal és majdnem szomszédokkal is.

Valahogy úgy alakult, mindig hévízi tartózkodásunk idejére esik a Príma Primissima díjátadó. Borbás Marcsi marslakónak öltözve műsorvezetőként eljátszotta az izguló kamaszlányt, igazán derűs perceket szerzett. Néha úgy tűnt, a közben látható műsorszámokat a rendező is akkor látta először, és fogalma sincs, hogy mit közvetítsenek, voltak képből kiugró táncosok és képbe belógó karok és lábak legalábbis ezt sugallták, de lehet, hogy szándékos volt. Posztmodern?

Mi lesz, ha az anomália energiája savval érintkezik? Ez a létünket alapvetően meghatározó kérdés foglalkoztat napok óta. Azt hiszem, túl sokat néztem a tévét mostanában.

Egy kis politika. NAV ügy. Szörfölve a tévén belefutottam egy Orbán Viktor nyilatkozatba. Valami olyat mondott, ha valamilyen konkrét hibára vagy bűncselekményre bukkannak, akkor tud intézkedni, de hogy általánosságban rosszul működnek bizonyos intézmények azzal nem tud mit kezdeni. De hát neki, mint miniszterelnöknek konkrét ügyekkel nem szabad foglalkozni, arra ott vannak a megfelelő szervezetek, neki (ha nem is egy személyben, de mint a kormány vezetőjének) csak annyi lehet a feladata, hogy biztosítsa az intézmények hibátlan, jó működését. És ha nem is egy parlamenti vizsgálóbizottságnak, mert lehet, hogy rosszindulatú vagyok, de az ilyen bizottságok a kölcsönös anyázáson kívül eddig különösebb eredményt soha nem tudtak felmutatni, de valamilyen független intézménynek rendszeresen ellenőrizni kellene, hogy például a NAV működésén nincsenek-e rendszerszintű zavarok. Nem tudom, jelenleg van-e ilyen intézmény. Kézi vezérlés esetén, működési zavarok biztos vannak.

A hévízi tartózkodásba belefért egy Presser koncert is. A dalok szerzői verzióit kaptuk, egy szál zongora kíséretében. Néhány dalt elénekelt Falusi Marian is, újabb arcát mutatva be. Közreműködött még Szabó Tamás szájharmonikás is. Ízelítőül egy – így karácsony táján aktuális – dal, ami a koncerten is elhangzott, természetesen ez is szerzői verzióban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr418230688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

301782 2013.12.11. 19:10:10

Ilyenkor a legjobb Hévízen! Szinte ugyanúgy zajlik itt az élet, mint nyáron. Valójában már nincs különbség ebben.

178873 2013.12.11. 19:29:10

Hévizen nem az internettől, hanem a tévétől szoktam megtartóztatni magam. :-)

11229 2013.12.11. 19:56:55

Valika én úgy általában nem szeretem a telet

11229 2013.12.11. 19:58:07

solide most az első napokban bambulva bámultam a tévét, aztán elég lett belőle

11229 2013.12.12. 08:59:01

köszönöm :)

180524 2013.12.12. 12:13:42

Hévíz maga elég élmény ad, se tv, se net nem kell ilyen helyre. Magam ilyen kies üdülővárosokba legföljebb egy-két könyvet viszek, azokból is a ponyva "műfajút". Naná, majd Kant...:-)) adtam volna meget, de itt megy:+++

11229 2013.12.12. 14:18:40

ha nem is Kant, de Thomas Mann :D köszönöm :)
süti beállítások módosítása