Éveim - 1980
2016. január 03. írta: obsidian1

Éveim - 1980

29 éves voltam.

Kitekintés:

Ötvenen meghaltak, amikor egy Vosztok rakéta az indítóállványon üzemanyagtöltés közben felrobbant.

Összedőlt egy norvég olajplatform, 123-an meghaltak.

Rodézia független lett Zimbabwe néven.

Farkas Bertalan az űrben.

Olimpia Moszkvában. A Szovjetunió afganisztáni bevonulása miatt a nyugati országok többsége bojkottálta. Magyarország hét aranyérmet szerzett.

Lech Walesa sztrájkot szervezett a gdanski hajógyárban.

Ronald Reagan győzött az USA elnökválasztáson.

Meggyilkolták John Lennont.

Nobel-díjat kaptak:

Irodalmi: Czeslaw Milosz

Béke: Adolfo Pérez Esquivel

Ebben az évben születtek: Jenson Button, Ronaldinho, Venus Williams, Macaulay Culkin, Christina Aguilera

Elhunytak: Tamkó Sirató Károly, Hidas Antal, Gerő Ernő, Tamara de Lempicka, Jesse Owens, Jean-Paul Sartre, Alfred Hitchcock, Josip Broz Tito, Bulla Elma, Vlagyimir Viszockij, Mohammad Reza Pahlavi, Alekszej Koszigin, Palasovszky Ödön, John Lennon

Ez az év az építkezés jegyében telt. Kicsit nehezen indult. Kezdődött a szövetkezeti tagsággal. Előző részben írtam róla. Bőven belenyúlott a tavaszba, amire lezárult. Aztán az építési engedéllyel is akadtak gondok, Második vagy harmadik nekifutásra sikerült csak. No igen. Olcsó húsnak híg a leve. Az eredetileg megbízni szándékozott építész árajánlatát sokallta az ügyvéd úr, aki utolsónak csatlakozott a társasághoz, amikor valaki kiszállt. Egy téesz építésvezetőt hozott, akinek nem igazán volt ilyen irányú tervezési gyakorlata. (És az csak a kisebb gond volt, hogy késett miatta az építési engedély.) Végül meglett az engedély is, megköthettük a kölcsönszerződést az OTP-vel. Ekkorra már a saját tőkénket elköltöttük. Úgy éreztük most más minden sínen van. Kétszer is 3-4 hét kényszerpihenőt kellett tartanunk betongerenda hiány miatt. Ekkor még közösen építkeztünk. Legnagyobb gondot a segédmunkások biztosítása jelentette. Barátaim és munkatársaim rengeteget segítettek, de közös építkezés miatt pontosan annyi segédmunkást kellett biztosítani, amennyit az építésvezető kért fejenként, a későbbi elszámolási viták elkerülése érdekében. Ez nem mindig jött össze.

Pici otthon volt gyesen. Az örökbefogadási eljárás eléggé elhúzódott. Nekem igazából csak a kényszerpihenők ideje alatt jutott időm az apaságra. Máskor jóformán csak aludni jártam haza.

Novemberre tető alá került az épület, ekkor kisorsoltuk, kinek melyik lakás jusson, és a további munkákat már mindenki saját maga intézte.

Amikor éppen ráértem:

apaval2-blog.jpg

Első születésnap:

szulinap2-blog.jpg

Egy dal John Lennon emlékére:

És egy Viszockijéra:

 

És ha már az emlékezésnél tartunk, jöjjön a Filléres emlékeim, ami akár blogom mottója is lehetne:

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr178233432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása