Jazzszerda - Wohner Dóra
2016. február 12. írta: obsidian1

Jazzszerda - Wohner Dóra

Igazán dicséretes, hogy helyi tehetségek is szereplési lehetőséget kapnak Jazzszerda színpadán. Wohner Dóra fiatal zalaegerszegi énekesnő talán a jövő lehetséges jazzénekes sztárja.

A hangja megvan hozzá. A műsorban elhangzott kísérő szövege szerint a jazzben találta meg élete értelmét, és miért ne hinnénk el neki. Feltételem, át is érzi az előadott dalokat, de a közönségnek még nem mindig sikerül ezt átadnia. Nem tudom megfogalmazni mi okozta, de a koncert közben sokszor volt valamiféle hiányérzetem Azt hiszem, nemcsak én voltam ezzel így, érzékelhetően a legnagyobb tapsot egy László Attila feldolgozás kapta, amit nélküle adott elő a zenekar. Ki kell emelni Tahin Szabolcs gitárjátékát.

Bár a zenekar Wohner Dóra nevét viseli, jogosan, hisz az ő kíséretére szerveződött, a zenei vezető mégiscsak az együttes billentyűse és egyben Dóra tanára: Berkes Dániel.

Hallva a közönség reakcióit Dórával kapcsolatban a leggyakrabban elhangzott jelző az aranyos volt. Igen. De az nem elég.

Nagyon fiatal még, és énekelni sem túl régóta tanul, van lehetősége a fejlődésre.

Kívánom neki, hogy tudjon élni a lehetőséggel, és akkor néhány év múlva, mint ismert jazzdívát hallogathatjuk a Jazzszerda műsorában. Ha lesz még akkor Jazzszerda.

Egy kis ízelítő:

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr788384808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2016.02.12. 17:21:20

+
meghallgattam, egész jó.
Mellékelem a híres Diana Kralltól (kanadai) ugyanezt a dalt.
www.youtube.com/watch?v=rSRsg79itN4

CsipkeRózsa 2016.02.12. 18:19:59

Diana Krall jobb volt, igaz, ő régebben csinálja.

obsidian1 2016.02.12. 19:12:09

@CsipkeRózsa: az természetes, és Wohner Dóráé nem egy profi stúdió felvétel

maiman 2016.02.13. 14:53:09

Ez jó, nagyon.
Szeretem az ilyen "izéket".

Nekem is "áj hev ö fíling, vagy mi... :-)))
süti beállítások módosítása