2016. január 09. írta: obsidian1

Nem mese ez…

Képzeletünk is a valóság része? Minden bizonnyal. Lehetséges, hogy képzeletünk teremtményei is valóságosak, csak egy másik dimenzióban? Képes-e a tudomány megoldani, hogy képzeletünk teremtményei megjelenjenek a valóságban? Vajon nem fogunk-e csalódni álmaink nőjében (férfijában)? Mert hát a részletek, az álmokban mindig homályosak, de hétköznapokban nagyon is fontossá válnak.

És legyőzhetjük-e vetélytársunkat, aki valakinek az álmában létezik? Hisz sohasem lehetünk olyan tökéletesek, mint egy álomkép. Miért is ne álmodnánk tökéletes társat magunknak?

Mi történik, ha a hatalom megszerzi a szerkezetet, mellyel megjeleníthető az emberek képzelete? Tökéletes eszköz a gondolatrendőrség megteremtéséhez.

Doktor Herz a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Mintha a szerzők figyelmét elkerülte volna az a lehetőség, vagy talán tény, hogy képzeletünk szülöttei sem mind jóságos, szeretetreméltó teremtmények, bizony akadnak köztük kifejezetten gonoszak is.

És szükség esetén lesz-e valaki, aki vállalja, helyretolja a kizökkent időt, akár élete árán is? És ha vállalja, nem lesz-e felesleges áldozat?

És itt már tényleg elérkezünk az „egyszer volt” azaz a mesék világába, ahol is a képzeletbeli lumániaik küldenek egy kütyüt, ami a zene segítségével legyőzi a fegyvereket.

Jellemzően a fináléban elhangzó dal minden sora úgy kezdődik: Egyszer volt…

Omnia vincit…

Mi is? A szerelem? A szeretet? A tudomány? A zene?

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr148255518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása