Keserű
2009. augusztus 04. írta: obsidian1

Keserű

Mitől lesz ehetetlenül keserű a cukkíni?

Pici az anyósomnál valamilyen mediterrán rakott zöldséget akart készíteni, hoztunk otthonról patisszont, cukkínit. Már mindent bepakolt a tepsibe, amikor véletlenül megnyalta a kezét, és nagyon keserűnek találta. Megkóstolta a maradék cukkínit, és iszonyúan keserűnek találta. A tepsiből már lehetetlen volt kiszedni, betette a sütőbe, és bízott benne, nem fogja elrontani az  egészet.  Nem kellett volna. Dobhattuk ki az egészet, minden ehetetlenül keserű lett. Még szerencse, hogy a mama sütött almás pitét, így nem maradtunk ebéd nélkül.

Hát így jártunk. Még soha nem fordult elő, hogy ilyen keserű cukkínivel találkoztunk volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr298230010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

15138 2009.08.04. 10:48:42

Szia, most látom csak, hogy már megjöttél: :) Keserű cukkinit még soha nem láttam, viszont volt szerencsém ehetetlenül keserű uborkához. Nyomozásom a következő értő válaszokat hozta a faluban: keveset locsolták, csak a héja keserű - le kell hámozni, csak a vége keserű - le kell vágni, rossz volt a mag, meg kell sózni. Na, ettől én sem lettem okosabb. A jó az benne, hogy ha egyszer megszedted, a második szedés már nem biztos, hogy keserű... Kiváncsian várom, hogy mások mit tudnak!!

13005 2009.08.04. 11:21:14

Anyukàm minden uborkàt a végeken megnyalt, mielött feldarabolta. Szerintem a cukkini "uborkabetegségben" van. Valaki màr ezt emlitette itt, de elfelejtettem hol....

11229 2009.08.04. 11:21:19

szia:) ugyanarról atőről szedtünk le többet is, és csak ez az egy volt keserű, de nagyon nemcsak amagja, nemcsak a héja, az egész úgy, ahogy volt

11229 2009.08.04. 11:34:50

georgia ennyire egyszerre:D ezután mi is mindig kóstolni fogjuk, mielőtt felhasználnánk ha el nem felejtjük:D

11812 2009.08.04. 11:48:09

be kell sózni, majd egy kicsivel később leönteni róla ezt a levet, még mielőtt elkezdenél bármit is tenni vele

13003 2009.08.04. 12:22:34

Tanulság? Van amikor "érdemes" nyalni. Sőt!

15138 2009.08.04. 12:29:29

Az a baj a nyalással, hogy néha nagyon eleged lesz belőle, és nem esik jól folytatni, csak ha már köptél is egyet. :DD

11229 2009.08.04. 12:31:53

kalimpa ezt szerintem hiába sóztuk volna:D

11229 2009.08.04. 12:32:30

emilke! talált:D

11229 2009.08.04. 12:33:27

nefelejcs azt mondják, egy úrinő nem köpköd:D

13003 2009.08.04. 13:55:42

Annakidején vágtuk, nyalruk az uborkavéget. Ma is így csinálokm azt mondjá, nem kell. Konzervatív vagyok. Még nem ettem keserű uborkát. Éljenek az okosok!

13066 2009.08.04. 20:47:16

behoztam a lemaradásom, pótoltam az olvasnivalóimat, nem lehet, hogy cukkininek álcázott uborka volt? :))) Emilke mondta meg a tutit :)

11229 2009.08.05. 08:44:33

emilke igazad van, de ez már eső után köpönyeg:)

11229 2009.08.05. 08:45:45

doremi álcázott uborka? :DDD
süti beállítások módosítása