Boglár
2013. július 13. írta: obsidian1

Boglár

Balatonboglár, céges üdülő. Bizony, van még olyan is.

Balatonboglár, céges üdülő. Bizony, van még olyan is.

Egy kicsit szabadkozva kértem, most már a harmadik év egyhuzamban, ráadásul nyugdíjasként, de már tavaly is több szoba üresen maradt, amikor ott voltunk, és mint kiderült, most is. Így legalább lelkiismeret furdalásom nem volt, hogy elveszem valaki elől a helyet.

Idén jöttek velünk a lányomék is. Kissé bonyolította a helyzetet, hogy a lányom gluténmentes diétája miatt kénytelenek voltunk, magunknak főzni. Megoldottuk.

Pannát az első nap megijesztették a hullámok, de miután hajlandó volt leszállni a lépcsőről, már csak az volt a gond, ha ki kellett jönni a vízből.

Lellén Vári Éva Piaf műsora. A vihar majdnem elijesztett bennünket, már le is mondtunk róla, utolsó pillanatban mégis odaértünk. Ránk vártak. Elfoglaltuk a helyünket, és abban a pillanatban megszólalt a zene. Hazafelé egy jó kis éjszakai séta gyalog, távoli villámok és menydörgés kíséretében.

Pannának talán a gömbkilátó jelentette a legnagyobb élményt. Voltunk a nagy gömbben – újságolta mindenkinek, akivel hajlandó volt szóba állni.

Percz János ötvös kiállítása a kápolnákban és a pincetárlatban. Az idén nem kaptunk olyan szép pecsételős jegyeket, mint tavaly. Viszont a kápolnákat és környezetüket nagyon szépen felújították, rendbe hozták. Tavaly csak a vörös kápolna volt látogatható, és az is csak építési területen keresztül volt megközelíthető.

Hajókirándulás Révfülöpre. Kamerák kereszttüzében érkeztünk a kikötőbe, már készültem egy üdvözlőbeszéddel, de úgy tűnik nem rám vártak. Ha valaki esetleg látni vélt a tévében, lehet, hogy tényleg látott.

Bogláron a borutca pavilonjait még csak most ácsolták. Nem is értem. Miért nem lehet erre a két hónapos szezonra tíz hónap alatt felkészülni?

Idén is sikerült nagyon finom merlot-t beszerezni. Volt, aki képes volt kólával inni.

Egy kis széltől, és zivatartól eltekintve végig jó idő volt. Sok fürdés, sok napozás. Igazán jó színem lett.

Egy hét tévé, rádió, internet, újságok nélkül. J

Aztán itthon  a rezsicsökkentés valósága fogadott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr108230608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása