BEG
2014. április 10. írta: obsidian1

BEG

Balázs Elemér Group

Mit is lehet zenéről írni?

Lehetne írni a rám gyakorolt hatásról, a belőlem kiváltott érzelmekről, de ehhez legalább olyan jó írónak vagy költőnek kellene lennem, mint amennyire jó a zene, amit hallgattam. De mint tudjuk, nem vagyok.

Lehetne szakszerűen elemezni az elhangzott műveket, a ze4nészek játékát. Ehhez viszont érteni kellene a zenéhez, ami esetemben jóindulattal sem mondható.

Írom mindezt a sokadik koncert beszámoló után.

Marad a szubjektív élménybeszámoló, teljesen lényegtelen dolgokról.

Tegnap ismét jazzszerda.
Balázs Elemér Group

Pillanatnyilag talán az egyik legismertebb jazz együttes Magyarországon, a jazzt most egészen szűken értelmezve.

Ez is egy lemezbemutató koncert volt, ami együtt járt azzal, hogy nagyon széles repertoárjukból csak egy keskeny szeletet mutassanak meg. Csak a koncert végén kaptunk egy kis ízelítőt abból, milyen irányokba kalandoztak már el.

Balázs Elemérben van elég önmérséklet ahhoz, hogy ne önmagát állítsa a középpontba. Nem biztos, hogy szerencsés lett volna, ha a dob a főszereplő. Bár visszaemlékezve Kovács Gyula zenekarára, az sem egy utolsó élmény, és ő is tudott a háttérben maradni, ha arra volt szükség.

Hiányzott a ráismerés öröme, de csodálatos, mély érzelmeket közvetítő dalokat kaptunk két nagyszerű énekes, Szőke Nikolett és Szakonyi Milán, tolmácsolásában.

Pat Metheny dalt előadni gitár nélkül? Igen, ha van invenció.

Ízelítőül egy dal, ami a koncerten is elhangzott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolt51.blog.hu/api/trackback/id/tr578230742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása